Fiets praat, 14-04-2021

Bedankt Jack van Hoydonck en succes Joeri Peeters.

Trappistentrappers bedanken sponsor

Het ziet er naar uit dat we onze doelen  voor de korte termijn weer moeten bijstellen, dat is niet voor het eerst en vast ook niet voor het laatst. Net als maart zal ook april aan ons voorbijgaan zonder gezamenlijke zondagse ritten.

Maar we zijn wel al die tijd blijven fietsen natuurlijk, dat gaat gewoon door. Ook afgelopen zondag zijn er zoals gewoonlijk weer vele mooie kilometers gereden. Ondanks de slechte voorspellingen was het nog redelijk goed fietsweer, het bleef in ieder geval droog. En als je van stevige, koude noorden wind hield had je helemaal geluk. Het aantal leden dat de mountainbike koos en diegenen die op de weg bleven liep redelijk gelijk op. Er is voor allebei iets te zeggen, fietsen is altijd leuk, het is ook maar net waar je zin in hebt.

Trappertjes
Onze Trappertjes rijden alleen maar in het bos en het was zondag dan ook weer een gezellige drukte in de Krochten. In verband met de koude start werd er eerst extra lang warm gereden om dan over te gaan tot de broodnodige rek- en strekoefeningen. Daarna werden de vooraf uitgezette parcoursen afgewerkt inclusief stevige intervallen, goeie training voor conditie en behendigheid. De ochtend werd afgesloten met datgene waar ze misschien wel het meest naar uitkijken; een spelletje tikkertje op de fiets.

Feestelijkheden
10 April 1981 wordt aangehouden als de dag dat onze vereniging officieel werd opgericht, afgelopen zaterdag precies 40 jaar geleden dus. Een groot feest geven kan momenteel niet maar dat houden we nog tegoed, dat kan het hele jaar nog. Er komen beslist betere tijden aan want het vaccineren lijkt misschien wat rommelig te verlopen maar dit is vast onderdeel van een veel groter plan waar wij geen kijk op hebben. Om deze heuglijke dag niet geruisloos voorbij te laten gaan was het overigens wel de bedoeling om zaterdag en zondag een corona-proof fietsevenement(je) te organiseren voor de clubleden. Met het oog op de slechte weersverwachtingen werd echter besloten deze activiteit uit te stellen tot het weekend van 24 en 25 april. De geruchten dat vanaf 21 april de terrassen weer open zouden kunnen gaan heeft hier vermoedelijk ook wel een beetje aan bij gedragen, maar helaas, ook dat wordt uitgesteld. Nu hebben we wel weer opnieuw een weekend met iets leuks om naar uit te kijken.

Komen en gaan
Werden in de Bode van vorige week al enkele prominente leden van onze club genoemd, daar hebben we er nog meer van. Eén daarvan is Jack van Hoydonck die onze club al veertig jaar steunt op velerlei manieren. Zijn naam op onze clubkleding, zijn bestelbusje rijdt wekelijks met een fietsgroep mee en altijd bereidt materiaal beschikbaar te stellen en een handje te helpen. Maar zoals u ongetwijfeld hebt gehoord, tijden veranderen, Jack bouwt af en Joeri Peeters neemt over. Onze jubileum dag was een mooie gelegenheid om, namens al onze leden, Jack buitengemeen hartelijk te bedanken en Joeri veel succes te wensen. Een heerlijke taart hebben ze alvast te pakken.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG