Evenementen

Onze club heeft jaarlijks een aantal vaste evenementen op de kalender staan. Al deze evenementen komen tot stand met de inzet van onze eigen leden. Zo is voor elk evenement een commissie samengesteld. Deze commissie is verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het betreffende evenement. De vaste evenementen staan hieronder kort beschreven. Druk op de link voor de meest actuele informatie.

Tijdrit
Op de eerste zondag in juli wordt onze tijdrit verreden. Het nieuwe (sinds 2018) parcours is gelegen rondom café Van T. Dit parcours wordt door de verschillende klasse verschillende keren afgelegd, te weten: jeugd 1 maal, dames en de Opstap-groep 2 maal, heren A-, B-, C- en D-groep 3 maal.

Naast de individuele tijdrit kent onze tijdrit ook een koppeltijdrit welke sinds 2012 vast op het programma staat. Hierbij strijden verschillende samenstellingen van koppels om de prijzen. Doordat wij hiervoor een apart klassement en puntentellingssysteem hebben is het altijd weer spannend wie er gaat winnen!

Koninginnenrit
Elke 4e zondag na bloemencorso sluiten wij gezamenlijk het wegseizoen af. Tijdens deze zondag rijden alle groepen gemengd dezelfde route. Halverwege is er een koffie pauze en na afloop wordt het aanwezigheidsklassement bekend gemaakt.

Veldtoertocht
Ieder jaar organiseren wij een veldtoertocht. Deze wordt elk jaar verreden op de 4e zondag van oktober. Deze veldtoertocht is, in tegenstelling tot de andere evenementen, ook toegankelijk voor niet club-leden. Iedere jaar mogen wij tussen de 700 en 1500 fietsers verwelkomen.

Clubcross
Op 2e kerstdag houden we een clubcross, deze wordt verreden in natuurgebied “De Krochten” in Wernhout. Elk jaar zien wij hier een groep zeer fanatieke leden die strijden om een podiumplek.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG