Over ons

WTC de Trappistentrappers heeft sinds 2018 Café van T aan de Wernhoutseweg 116 te Wernhout als thuishonk. Bijna alle ritten vertrekken hier vandaan.

De club is opgericht in 1981 en kent een rijke historie. De club wordt bestuurd door zeven leden, die volgens de statuten gekozen worden in de jaarvergadering op de laatste maandag van januari. Daarnaast kent de club een groot aantal commissies met verschillende taken.

De senioren (dames en heren) zijn verdeeld in 5 snelheidsgroepen (A t/m D plus een opstapgroep), elke snelheidsgroep heeft een aantal wegkapiteins of ook wel coördinatoren genoemd. Elke groep heeft een volgbus (met vaste chauffeur) waarin reservemateriaal wordt vervoerd voor pech onderweg. Daarnaast vergroot de volgbus de veiligheid van de groep als een soort van natuurlijke buffer voor achterop komend verkeer.

De jeugdleden zijn verdeeld in twee groepen, Jeugd en Trappertjes. Beiden groepen fietsen onder deskundige begeleiding van 4 ervaren begeleiders waarvan er altijd minimaal 2 aanwezig zijn.

De club heeft meer dan 300 leden (november 2020). De leden dragen clubkleding die voor een groot deel gesponsord wordt door onze 7 hoofdsponsoren (zie onze sponsor pagina’s). Door de bijdrage van deze bedrijven kunnen we de kosten van clubkleding voor onze leden laag houden.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG