Clubcross

Verslag van Clubcross 2023:

Op Tweede Kerstdag vond de clubcross plaats voor de Trappistentrappers op de biketuin, gelegen in de assortimentstuin te Klein-Zundert. Koos Peeters zette voor deze gelegenheid een prachtig en uitdagend parcours uit, strekkend over ongeveer 2 kilometer. Helaas had de overvloedige regenval van de laatste dagen het parcours veranderd in een loodzwaar traject.

Dankzij het droge en zonnige weer, en de mogelijkheid om tijdens de kerstdagen even uit huis te zijn, was de opkomst zeer goed, zowel wat betreft deelnemers als supporters. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen: eerst de trappertjes (jeugd), die zich waagden aan een cross van 20 minuten, gevolgd door de senioren (dames & heren) die een indrukwekkende cross van 45 minuten tegemoet gingen.

Zestien moedige trappertjes namen deel, verdeeld in twee klassen: Jeugd en Jonge jeugd. Bij de jeugd behaalde Jarno Leenaerts de 1e plaats, gevolgd door Arne Rennen op de 2e plaats en Isa Leenaerts maakte het podium compleet. In de jonge jeugd categorie kwam Rav Braspenning als winnaar uit de bus, met Bas de Bruijn op de 2e plaats en Lars v.d. Kloot op de derde trede. Het mag gezegd worden dat ook de andere Trappertjes uitblinkers waren op dit uitdagende parcours.

Vervolgens begonnen 37 senioren aan hun wedstrijd, inclusief twee dames. De dames deden het opmerkelijk goed tussen de heren, met Anouk van Hasselt op een 7de en Hilde Huybregts op een 13de plaats. Anouk eindigde als 1ste bij de dames en Hilde behaalde de 2e plaats.

Bij de heren was de strijd om de 1ste plaats op het puntje van de stoel. De titelverdediger van vorig jaar, Jeroen Slootmans en Kevin Aernouts streden hevig, maar uiteindelijk kwam Kevin als eerste over de finish, terwijl Jeroen genoegen nam met de 2e plaats. Daan van de Broek veroverde de 3e plaats.

De overwinnaars werden met trots gehuldigd bij café van T te Wernhout, waarmee een succesvolle clubcross opnieuw werd afgesloten.


Tot enkele jaren geleden hielden we op 2e kerstdag onze clubcross. Helaas viel de clubcross van 2020 in het water door Corona en ook in 2021 word er opnieuw geen clubcross georganiseerd. Natuurlijk speelt Corona hierbij weer een rol maar we krijgen ook geen toestemming meer van Staatsbosbeheer om onze cross in de Krochten te houden, erg jammer allemaal. Gelukkig heeft onze clubcrosscommissie een nieuwe locatie gevonden; de Assortimentstuin in Klein-Zundert. Lees hier hoe de 2022 editie is verlopen!


Verslag van onze Clubcross in 2019:

Onder prachtige omstandigheden werd de 2019 versie van de clubcross gereden op een parcours dat er prima bij lag. En dat niet alleen, de commissie had een prachtige ronde uitgezet met alles erop en eraan. Technische gedeelten erin die vooral in de beginfase voor een behoorlijke schifting zorgde maar ook vlakke stukken waar je weer enigszins op adem kon komen, snelheid kon maken en kon passeren (of gepasseerd worden). Voor het eerst waren de Trappertjes present die werkelijk heel erg goed gefietst hebben, datzelfde geldt voor de dames die tegelijkertijd van start gingen. Jammer dat er slechts drie deelneemsters waren, aan de andere kant was een podiumplaats zo wel gegarandeerd. Bij de heren was de deelname iets beter dan vorig jaar met een heftige strijd tot gevolg. Niels Huijbregts echter was onbereikbaar, was het vorig jaar maar nipt, dit jaar kwam hij met een laanlengte voorsprong als eerste over de finish (zie foto). Eddy Heijnen was erbij en heeft alles op foto vastgelegd, die foto’s staan in het fotoboek en de einduitslag staat hier.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG