Clubcross

Op 2e kerstdag houden we onze clubcross, deze wordt verreden in “De Krochten”. Elk jaar zien we een groep zeer fanatieke leden die strijden om een podiumplek. Daarnaast zijn er ook veel leden die gewoon lekker willen mountainbiken op deze speciale ochtend.
De dames en jeugd starten om 9:30 uur, zij rijden 20 minuten + 1 rondje. De heren rijden 40 minuten + 1 rondje en starten om 10:15 uur. Inschrijven kan ter plekke vanaf 9:00 uur.
Voor wie de weg niet weet: men rijdt vanuit Wernhout via de Maalbergenstraat links de Krochtenweg in, na 200 meter is het verzamelpunt.
De uitslag van de clubcross telt mee in het clubkampioenschap.

Clubcross 2019:

Onder prachtige omstandigheden werd de 2019 versie van de clubcross gereden op een parcours dat er prima bij lag. En dat niet alleen, de commissie had een prachtige ronde uitgezet met alles erop en eraan. Technische gedeelten erin die vooral in de beginfase voor een behoorlijke schifting zorgde maar ook vlakke stukken waar je weer enigszins op adem kon komen, snelheid kon maken en kon passeren (of gepasseerd worden). Voor het eerst waren de Trappertjes present die werkelijk heel erg goed gefietst hebben, datzelfde geldt voor de dames die tegelijkertijd van start gingen. Jammer dat er slechts drie deelneemsters waren, aan de andere kant was een podiumplaats zo wel gegarandeerd. Bij de heren was de deelname iets beter dan vorig jaar met een heftige strijd tot gevolg. Niels Huijbregts echter was onbereikbaar, was het vorig jaar maar nipt, dit jaar kwam hij met een laanlengte voorsprong als eerste over de finish (zie foto). Eddy Heijnen was erbij en heeft alles op foto vastgelegd, die foto’s staan in het fotoboek en de einduitslag staat hier.

Delen via: