Uit de Bode van 14-10-2020

Crossen kan best wel vermoeiend zijn   Foto: Annie Braspenning

Trappistentrappers in kleine groepjes

Regen op de vroege zondagochtend, dan moet je er niet op rekenen dat er veel ambitie is om te fietsen. Er was dan ook weinig Coming Out aan, de meesten bleven gewoon thuis.

Dankzij de vooruitziende blik van onze regelaar werd op zaterdag al besloten om groepen op zondag samen te laten rijden en daarmee een tweetal volgbus chauffeurs vrijaf te geven. De A en B groep vertrokken samen om half negen, C plus D groep om negen uur. Sommigen hebben nu eenmaal een onweerstaanbare drang om te fietsen, ongeacht het weer, en daardoor konden toch nog een paar mooie maar kleine groepjes van start gaan.

Zondagsritten
De combinatie van A en B groep telde 10 man toen zij vertrokken voor hun rondje via Baarle en Bavel. Bij vertrek was het koud maar nog wel droog. Dat duurde niet lang, al snel begon het te regenen en daar hield het pas tegen het einde van de rit mee op. Een aardig rondje van 88 km met weinig meldenswaardigheden. De weersomstandigheden en het tempo zorgde ervoor dat het een pittige rit werd. Het bakje warme koffie bij terugkomst was meer dan welkom.

Ook het D/C peloton telde 10 deelnemers op hun regenachtige herfstrit naar Steenbergen. Bij Nispen ging er eentje in de bus voor wie het tempo wat te hoog lag. Het eerste gedeelte reden ze in de regen, het tweede gedeelte in het opspattend water van hun voorganger. Het was best wel zwaar, met zo’n kleine groep en een stevige ronde van 92 km. Een lekke band maar verder geen problemen gehad.

Veldrijders
Buiten de ‘losse’ veldrijders, die onder andere in Dorst en bij de veldtoertocht in Ulicoten te vinden waren,reed ook een groep van 11 man een route Galderse Meren en Mastbos, een stukje van onze eigen veldtoertocht zo ongeveer. Richting Breda hadden ze de bui net gemist maar niet het modderige terrein dat achterbleef. Dichter bij Zundert was de ondergrond beduidend beter en daar fietste het zo slecht nog niet. En dat kwam juist erg goed uit voor onze groep kleinste fietsertjes want die bleven in Wernhout.

Trappertjes
De grootste groep op deze zondagochtend vormden de Trappertjes. Maar liefst 14 enthousiaste kinderen crosten door de Krochten dat het een lieve lust was. Het was er redelijk droog, nauwelijks wind en een heerlijk najaarszonnetje erbij, genieten op de fiets. Samen wat oefeningetjes doen en spelletjes, dat maakt het leuk maar ook wel een beetje vermoeiend.

Programma
Dat er op zondag 18 oktober gefietst wordt is iets wat zeker is maar daar is ook alles mee gezegd. In deze periode worden onze activiteiten sterk beïnvloed door wisselende omstandigheden en worden beslissingen vaak pas op het laatste moment genomen. Op het moment van schrijven zag het er naar uit dat we weer mooie soloritten mogen of moeten gaan rijden. Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk. Dus, alsof we dat al niet de hele dag doen, houd je Whatsapp en mail goed in de gaten.

Delen via:

Copyright © WTC de Trappistentrappers 2020.

                             Made by GvG