Verbeeten Challenge

Samen sterk in de strijd tegen kanker in eigen regio!

Op zaterdag 12 april 2014 heeft voor de eerste keer een uniek Brabants sportevenement plaats gevonden: de Verbeeten Challenge (VC). Een groot aantal Trappistentrappers heeft deelgenomen, vele met een persoonlijke reden, en de meeste om ons lid Corina van den Broek (wel bekend van haar boek 'Neeltjes tour'), als een van de organisatoren, een hart onder de riem te steken.

De VC is geen rit die door onze club wordt georganiseerd, wel leveren een aantal leden hand- en spandiensten en zijn zij verantwoordelijk voor het uitpijlen van de fietsroute(s).
De VC is wel een clubrit in het kader van het aanwezigheidskampioenschap, hij staat immers elk jaar op het programma.   Vertrek is bij van T, de route naar de startlocatie in Breda is: Wernhout –Stuivezand- Bakkebrugstraat- Kruispad-Overasebaan en –weg tot in Breda Fatimastraat – Verbeeten.Bij alle Verbeeten Instituten is er een stop voor eten, drinken, sanitair, kleding en/of materiaal wissel met de bus (in Breda korte stop).
Route rijden we in 2 groepen en volgbus blijft achter de 2e groep uiteraard. Routeplanning en tijden staan in de afbeelding hieronder.
Voor alle Garmins, de route van 119 km is te downloaden van de Verbeeten site.


INSCHRIJVEN:
Inschrijven dient individueel te worden gedaan op de door de club aangemaakte pagina: "WTC de Trappistentrappers" op de Verbeeten Challenge website: Klik op inschrijven
vervolgens: inschrijven deelnemer
volg de instructies en vul de gegevens in
bij TEAM (of GEEN TEAM) klik op het pijltje rechts en scroll naar WTC de Trappistentrappers
volg verder de aanwijzigingen.

De Verbeeten Challenge 2017 'Samen sportief tegen kanker' werd gereden op zondag 9 April.
Met meer dan 40 mannen en vrouwen werd om acht uur een koude start gemaakt op Stuivezand richting het Verbeeten Instituut in Breda. Na een bakje koffie om op te warmen vertrok de snelste groep om negen uur in Breda, vrijwel meteen gevolgd door de tweede groep, de temperatuur was intussen al een stuk aangenamer. Bij aankomst in ‘s-Hertogenbosch was er gelegenheid om wat te eten waarna de tocht richting Tilburg werd voortgezet. Hier kregen ze een groots ontvangst en natuurlijk moesten ze op de foto met Verbeeten ambassadeur en oud-Tourwinnaar Jan Jansen.  De rit ging verder richting Breda om bij Ulvenhout af te draaien naar Stuivezand  waar ze ’s middags met 155 km in de benen weer  arriveerden, missie volbracht! De een wat meer vermoeid dan de ander maar allemaal met een voldaan en tevreden gevoel. Zowel het aantal deelnemers van onze vereniging als de opbrengst is dit jaar weer toegenomen, chapeau! 

 

 
De deelnemers van 2017.

De Verbeeten Challenge is als volgt opgezet:
De uitdaging is om – het liefst in team/clubverband – gezamenlijk 1000 kilometer af te leggen. Hiervoor zijn meerdere routes uitgestippeld: ieder teamlid mag zelf bepalen aan welk onderdeel hij/zij meedoet.

Het doel is om aandacht te vragen voor Instituut Verbeeten. Met vestigingen in Tilburg, Den Bosch en Breda (waar ook de routes langslopen) werkt dit topklinisch medisch centrum dagelijks aan betere behandelmethodes tegen kanker. Maar aandacht alleen is natuurlijk niet voldoende. Een financiële steun in de rug zijn is minstens zo belangrijk. De volledige opbrengst gaat daarom rechtstreeks naar het Verbeeten Fonds (www.verbeetenfonds.nl) . Het Verbeetenfonds ondersteund het Verbeeteninstituut in Tilburg, Breda en Den Bosch (www.verbeeteninstituut.nl) en zet zich in voor de ontwikkelingen en onderzoeken tegen kanker in onze eigen regio zonder enige ondersteuning van het KWF.

Voor meer informatie zie bovenstaande website.
 
 

Onze sponsoren: