Doel

Zoals op de homepage al is aangegeven investeert WTC de Trappistentrappers bovengemiddeld in de jeugd. Dit is een aantal jaren geleden vastgeleg in het jeugdplan. In grote lijnen behelst dit plan het volgende:

Jeugdleden zijn welkom vanaf  12 jaar, in het jaar dat ze 17 jaar oud worden worden ze senior. 
De jeugdgroep rijdt onder beleleiding van 2 deskundige appart van de seniorengroepen hun ritten, van maart t/m september op de racefiets op de weg en van oktober t/m februari op de mountainbike of crossfiets in het veld.
Er wordt veel aandacht besteed aan stuurvaardigheid en remtechnieken omdat veiligheid ook hier voorop staat.
De jeugdleden worden niet opgeleid tot courreur maar maken kennis met de wielersport, ieder op zijn of haar niveau. Jeugdleden die het talent en de wil hebben om hoger op te gaan fietsen worden begeleid naar fietsclubs in de omgeving die daar de mogelijkheden toe hebben.

Het contributiebedrag van jeugdleden is 50 % van het seniorencontributiebedrag en jeugdleden kunnen clubkleding tegen een hogere korting dan de senioren verkrijgen.

Behalve zondagochtendritten wordt er gestreeft naar het organiseren van een aantal jeugdevenementen,  we noemen hier een weekend in de Belgische Ardenne, een baanwedstijd(je) op een heuse wielerbaan,  de eigen tijdrit, de eigen clubcross, deelname van een aantal veldtoertochten in de omgeving van Zundert, bezoek aan een belangrijke wedstrijd zoals een Nederlands kampioenschap, een rit over de Vlaamse kasseien, een workshop fietsonderhoud en een les in het verwisselen van een band/wiel, etc.. 
 
   

Onze sponsoren: