Doel

Zoals op de homepage al is aangegeven investeert WTC de Trappistentrappers bovengemiddeld in de jeugd. Dit is een aantal jaren geleden vastgelegd in het jeugdplan. In grote lijnen behelst dit plan het volgende:

Jeugdleden zijn jongens en meisjes van 12 jaar tot 17 jaar. In het jaar dat ze 17 jaar oud worden, worden ze senior.
De jeugdgroep rijdt onder begeleiding van 2 deskundigen apart van de seniorengroepen hun ritten, van maart t/m september op de racefiets op de weg en van oktober t/m februari op de mountainbike of crossfiets in het veld.
Er wordt veel aandacht besteed aan stuurvaardigheid en remtechnieken omdat veiligheid ook hier voorop staat.

De jeugdleden worden niet opgeleid tot coureur maar maken kennis met de wielersport, ieder op zijn of haar niveau. Jeugdleden die het talent en de wil hebben om hoger op te gaan fietsen worden begeleid naar fietsclubs in de omgeving die daar de mogelijkheden toe hebben.

Het contributiebedrag van jeugdleden is 50 % van het seniorencontributiebedrag en jeugdleden kunnen clubkleding tegen een hogere korting dan de senioren verkrijgen.

Behalve zondagochtendritten wordt er gestreefd naar het organiseren van een aantal jeugdevenementen, we noemen hier een weekend in de Belgische Ardenne, een baanwedstijd(je) op een heuse wielerbaan, de eigen tijdrit, de eigen clubcross, deelname van een aantal veldtoertochten in de omgeving van Zundert, bezoek aan een belangrijke wedstrijd zoals een Nederlands kampioenschap, een rit over de Vlaamse kasseien, een workshop fietsonderhoud en een les in het verwisselen van een band/wiel, etc..

Trappertjes zijn jongens en meisjes vanaf 8 jaar. In het jaar dat ze 12 jaar oud worden, worden ze jeugd.
De trappertjes rijden onder begeleiding van een aantal deskundigen apart van de jeugd- en seniorengroepen 1 x per maand op zondagmorgen hun ritten. Dit is gedurende het hele jaar op de mountainbike of crossfiets in het veld. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de frequentie van 1x per maand, hoger worden.
Er wordt veel aandacht besteed aan stuurvaardigheid en remtechnieken omdat veiligheid ook hier voorop staat. Trappertjes worden niet opgeleid tot coureur maar maken kennis met de fiets op een plezierige manier.

Deelname aan een Trappertjes rit is gratis, gelieve wel vooraf aan te melden via trappertjes@trappistentrappers.nl.


In 2019 namen de Trappertjes voor het eerst deel aan de jaarlijkse tijdrit (parcours van 300 meter lengte), waarbij alle deelnemers op een 1e plaats eindigde!

 
   

Onze sponsoren: