Uit de Bode

Bode van 14-10-2020

Trappistentrappers in kleine groepjesCrossen kan best wel vermoeiend zijn      Foto: Annie Braspenning

 

Regen op de vroege zondagochtend, dan moet je er niet op rekenen dat er veel ambitie is om te fietsen. Er was dan ook weinig Coming Out aan, de meesten bleven gewoon thuis.

Dankzij de vooruitziende blik van onze regelaar werd op zaterdag al besloten om groepen op zondag samen te laten rijden en daarmee een tweetal volgbus chauffeurs vrijaf te geven. De A en B groep vertrokken samen om half negen, C plus D groep om negen uur. Sommigen hebben nu eenmaal een onweerstaanbare drang om te fietsen, ongeacht het weer, en daardoor konden toch nog een paar mooie maar kleine groepjes van start gaan.

Zondagsritten
De combinatie van A en B groep telde 10 man toen zij vertrokken voor hun rondje via Baarle en Bavel. Bij vertrek was het koud maar nog wel droog. Dat duurde niet lang, al snel begon het te regenen en daar hield het pas tegen het einde van de rit mee op. Een aardig rondje van 88 km met weinig meldenswaardigheden. De weersomstandigheden en het tempo zorgde ervoor dat het een pittige rit werd. Het bakje warme koffie bij terugkomst was meer dan welkom.

Ook het D/C peloton telde 10 deelnemers op hun regenachtige herfstrit naar Steenbergen. Bij Nispen ging er eentje in de bus voor wie het tempo wat te hoog lag. Het eerste gedeelte reden ze in de regen, het tweede gedeelte in het opspattend water van hun voorganger. Het was best wel zwaar, met zo’n kleine groep en een stevige ronde van 92 km. Een lekke band maar verder geen problemen gehad.

Veldrijders
Buiten de ‘losse’ veldrijders, die onder andere in Dorst en bij de veldtoertocht in Ulicoten te vinden waren,reed ook een groep van 11 man een route Galderse Meren en Mastbos, een stukje van onze eigen veldtoertocht zo ongeveer. Richting Breda hadden ze de bui net gemist maar niet het modderige terrein dat achterbleef. Dichter bij Zundert was de ondergrond beduidend beter en daar fietste het zo slecht nog niet. En dat kwam juist erg goed uit voor onze groep kleinste fietsertjes want die bleven in Wernhout.

Trappertjes
De grootste groep op deze zondagochtend vormden de Trappertjes. Maar liefst 14 enthousiaste kinderen crosten door de Krochten dat het een lieve lust was. Het was er redelijk droog, nauwelijks wind en een heerlijk najaarszonnetje erbij, genieten op de fiets. Samen wat oefeningetjes doen en spelletjes, dat maakt het leuk maar ook wel een beetje vermoeiend.

 

Programma
Dat er op zondag 18 oktober gefietst wordt is iets wat zeker is maar daar is ook alles mee gezegd. In deze periode worden onze activiteiten sterk beïnvloed door wisselende omstandigheden en worden beslissingen vaak pas op het laatste moment genomen. Op het moment van schrijven zag het er naar uit dat we weer mooie soloritten mogen of moeten gaan rijden. Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk. Dus, alsof we dat al niet de hele dag doen, houd je Whatsapp en mail goed in de gaten.


Bode van 07-10-2020

Trappistentrappers met tegenwind


Het is beter fietsen in het bos dan op de weg     Foto: Eddy Heijnen

 

De lol van het fietsen gaat er een beetje af onder deze barre omstandigheden. De groepjes worden kleiner en de ritten worden korter.

Er wordt al over nagedacht om dan toch maar met de Winterronde van start te gaan. Die zal wellicht aangepast worden om ongewenste grensoverschrijdende activiteiten te voorkomen want voorlopig mag er niet worden gefietst door Belgie.

Zondagsritten
Op de regenachtige zondagochtend stonden om half negen zes renners van de A groep en acht van de B groep klaar voor vertrek. Samen rijden was een goed idee, altijd beter dan twee kleine groepjes. Een wegkapitein had de zomerronde met wat extra lusjes in gedachte en dat is het ook geworden. Maar hoe je de rit ook noemt het werd toch een echte herfstrit met genoeg regen en naarmate de rit vorderde steeds meer wind. Na ruim 30 km reed een van hen terug naar huis, de zin was over. De rit was niet zonder gevaren, al in het prille begin waaide een tak uit de bomen die een renner op een haar na miste maar dat onheil bleef hen gelukkig bespaard. Een aardige rit van ruim 82 km, met vooral op het eind wel wat harken door de harde wind die voornamelijk van opzij kwam.

Lekke band
Je hoort niet vaak dat iemand blij is met een lekke band, deze keer was dat wel het geval. Een renner had het plan opgevat om half negen met de B groep mee te rijden, de onverwachte combinatie van A en B groep was echter wat te hoog gegrepen. Gelukkig had hij een lekke band en kon hij om negen uur bij de C groep aansluiten. Die kwam hierdoor op elf man voor hun rondje van Boxel plus wat extra’s. Een rit van 85 km die zonder mechanische problemen en nagenoeg droog verliep maar door de harde herfstwind als slopend werd ervaren.

De D groep hoefde niet bang te zijn dat het een massasprint zou worden, ze reden met vier man. Van het plan om naar Gilze te rijden werd afgeweken, één van hen had al een tijdje niet meer gefietst en ook de volgbus bleef thuis. Dat is nu eenmaal de afspraak dat bij een klein groepje geen volgbus mee rijdt, dat is geen gezicht zo’n grote bus achter een paar renners. Het voordeel was nu wel dat ze een mooie rit door de bossen rondom Chaam konden rijden over de nieuwe fietsallee, ook wel bekend als de Slingerdreef, daar mogen uiteraard geen auto’s komen. De regen viel mee, enkel wat motregen in het begin. Op de fietspaden wel veel modder, blad, eikels en ander gespuis uit de bomen, uitkijken geblazen dus. In Rijsbergen reed er eentje naar huis en voor de overblijvers werden de laatste van de 62 km best nog pittig. Met wind op kop naar Wernhout waar ze zonder mankementen en toch tevreden over hun rit weer aankwamen.

Clubkleding
Tot 11 oktober kunnen alle leden nieuwe clubkleding bestellen in de Bioracer webshop. Hoe je dat doet kun je lezen in de email die je onlangs ontvangen hebt. Heb je nog vragen, mail dan naar kleding@trappistentrappers.nl

 

Programma
Zondag 11 oktober is het weer aan de groepsleden zelf om te bepalen waarheen en hoeveel er gefietst wordt. De vertrektijden blijven ongewijzigd, A en B groep vertrekken om 8.30 uur en C en D groep om 9.00 uur bij café van T in Wernhout.


Bode van 30-09-2020

Wisselvallige ritten bij Trappistentrappers
 

 

Fiets schoonmaken, daar ontkom je niet aan         Foto: Berry Hack

 

De laatste ritten van het officiële wegseizoen zitten er op. Wat ons nu nog rest is een goedmakertje voor het verloren deel van het seizoen, als Corona het tenminste toelaat.

Zondagsritten
Inclusief de twee gastrijders telde de A groep 10 renners op de vroege natte zondagmorgen. Van het idee om een gooi naar de KOM (King Of the Mountain) te doen op een rondje Oesterdam werd toch maar afgezien, niet onverstandig met een stormachtige wind aan zee. Een rondje Raamsdonksveer was een betere optie bij een stevige noordoosten wind. Al voor de start werden ze op een bui getrakteerd, gelukkig bleef het daarna zo goed als droog. Met het opspattende water van de natte wegen gaf het echter geen kans om een beetje op te drogen, het was niet koud maar lekker was het ook niet. De 105 kilometers verliepen goed, slechts één lekke band, een meevaller gezien de natte wegen en de afgewaaide takken. En al was het op een ander segment, die KOM is er uiteindelijk ook nog gekomen.

Niet geheel onterecht besloot de B groep in een wat aangepast tempo te rijden, veel wind en een nat wegdek kan verraderlijk zijn, dat lag nog vers in het geheugen. Met 10 man vertrokken ze bij van T maar al snel haakte een renner af en reed een eigen rondje. De rit zou in lengte aangepast worden al naar gelang het weer het toeliet maar uiteindelijk kwamen ze toch met 96 km in de benen weer thuis. Door de harde wind verliep de communicatie soms wat moeizaam maar problemen deden zich niet voor. Een mooie rit die door de harde wind en het vele optrekken na de bochten ook best wel zwaar was.

Met 15 man ging de C groep op pad richting Willemstad. Al werd er rustig gereden op het natte wegdek, een kleine valpartij kon helaas niet worden voorkomen. Schaafplekken en een kapotte derailleur waren het gevolg maar ook de schrik zat er goed in. Hierbij kwam ook de rituitzetter ten val en die besloot naar huis te rijden, een collega nam de rit van hem over en maakte er een 97 km lange rit van. Met enkel een lekke band die in de bus vervangen werd verliep de rit verder goed.

In de D groep zat het ook niet echt mee. Slechts 5 man aan de start, omdat een C renner zich bij hen aansloot konden ze alsnog met een even aantal van start gaan en dat is handig omdat we graag twee aan twee rijden. Het werd niet het rustige ritje van 75 km dat men in gedachte had. Na een kleine 20 km ging het mis. Een automobilist van rechts hield in en wekte de indruk de groep vóór te laten gaan maar dat was schijn, hij reed toch door en dat deed de groep ook. Een confrontatie was niet meer te vermijden, een buiteling over de motorkap ook niet. De schade bleef gelukkig beperkt en met een reservewiel kon de rit worden voortgezet al zat ook hier de schrik er behoorlijk in. In Zevenbergen bleek de dijk nog steeds afgesloten, dat had geen verrassing hoeven zijn. Omrijden over Klundert was de enige optie waardoor de rit uiteindelijk op 93 km kwam. Niet verwonderlijk dat gezien het kleine groepje, stevige wind, extra kilometers en de bibbers van de botsing de pijp voor sommigen wel leeg was en ze de kortste weg naar huis namen.   

 

Programma
Zondag 4 oktober vertrekken A en B groep om 8.30 uur, C en D groep om 9.00 uur bij café van T.
In onderling overleg komt het allemaal vast goed.

Bode van 23-09-2020

Trappistentrappers grijpen hun kans

 


Trainen in de avonduren wordt steeds moeilijker.   Foto: Ferdinand Lakens

Het zou zomaar de laatste zonnige zondag geweest kunnen zijn voor dit seizoen. Een hele fraaie zondag met aangenaam fietsweer die de Trappistentrappers niet zomaar voorbij lieten gaan.

Met een gunstige noordoostenwind en een weldadig zonnetje erbij grepen twee groepen de kans om er een lekker lange Kiltunnelrit tegenaan te gooien, misschien wel de laatste lange rit van het wegseizoen. De dagen worden merkbaar korter en de mogelijkheden om in de avonduren nog wat te trainen worden minder. En dat komt de conditie niet ten goede. De andere twee groepen reden overigens een gewone zondagsrit maar genoten daar zeker niet minder van.

Zondagsritten
De A groep ging al op tijd van start, ze hadden immers een kleine 150 km op het programma staan. Om acht uur vertrokken ze met 9 man voor een rit via Goudswaard naar de Kiltunnel om dan in één streep terug naar Wernhout te rijden. Problemen, die kennen ze niet in de A groep.

Een half uur later vertrok de B groep die met 19 man een mooie ronde reed door het West Brabantse land. De 100 kilometers werden in een gestaag tempo afgewerkt zodat ze tegen half twaalf weer aan de koffie zaten. Een renner zocht onderweg noodgedwongen de bus op, verder geen problemen te melden. Met goed weer is het goed fietsen. 

Na overleg in de groeps-app besloot de C groep om er toch maar een Kiltunnelrit van te maken wat in dit geval neerkwam op zo’n 120 km. Ondanks de wat povere reacties in de groeps-app stonden om half negen toch mooi 23 man klaar voor de start. Op tijd vertrokken om dan net na het middaguur weer terug in Wernhout te staan. Ook deze rit verliep voorspoedig met de wind soms van opzij en dan weer meer in de rug. Vertrokken over Moerdijk en langs Hellegatsplein weer terug. Door het stevig tempo hadden de meesten wel genoeg aan deze afstand.

De D groep kreeg versterking van een aantal C renners die óf weinig zin hadden in die lange Kiltunnelrit óf over voldoende zelfkennis beschikken om te weten wat goed voor ze is of gewoon niet zo graag vroeg opstaan. Met in totaal 23 man ging de groep op pad om de grote van Boxel ronde te rijden, met dat verschil dat Belgisch grondgebied werd vermeden. Een goed verlopen rit van een kleine 85 kilometers. Een mooie rit ook, die sinds onze verhuizing naar Wernhout wat in de vergetelheid geraakt is.
Programma

Zondag 27 september wordt de laatste rit van ons officiële zomerseizoen gereden. Wie de rituitzetters zijn daar durven we ons nog niet aan te wagen, daar zal nog wat app verkeer aan vooraf gaan.  In oktober volgt onze bonus, blijven we nog vier zondagen met vier groepen op de weg fietsen.


Bode van 16-09-2020

Trappistentrappers gaan langer door

 


Even bijkomen op het hoogste punt van Nederland 

 

   

De prachtige nazomer is een perfecte stimulans om er nog eens lekker tegenaan te gaan. Met goed bezochte zondagsritten tot gevolg maar ook veel Trappistentrappers die hun kans grepen om elders wat extra kilometers te maken.

Met name fietsparadijs Zuid-Limburg werd afgelopen week door talrijke clubleden bezocht. Niet alleen door clubleden trouwens, het was er sowieso druk met fietsers. Hoogtemeters maken in het buitenland zat er dit jaar niet in en dan is het heuvelachtige Limburg een prima alternatief.

Zondagsritten
Om toch maar zoveel mogelijk trainingskilometers te kunnen maken in dit korte seizoen besloot de A groep opnieuw om een langere rit te rijden. Het werden 140 kilometers over Willemstad, de Philipsdam en de Oesterdam. De frisse ochtendtemperatuur verdween gelukkig al snel maar de wind helaas niet. Er stond al een straffe wind maar daarbij stonden ook alle windmolens nog aan, dat is een beetje dubbelop natuurlijk en die dingen vreten nog stroom ook. Het laatste stuk werkte de wind echter in het voordeel van de 14 renners en zonder noemenswaardige problemen arriveerden zij na drie uur en drie kwartier weer in Wernhout.

De B groep vertrok met 20 man en kwam weer terug met 20 man, in tegenstelling tot vorige week. Het bleef allemaal rustig tijdens de rit van 113 km naar Dinteloord. Het laatste stuk met zijwind was wel behoorlijk pittig en door de vele veranderingen van rijrichting was het vaak aanpoten om je plekje uit de wind te houden. Maar al was het een rustige rit, het was allerminst een saaie rit, een mooie ronde en prima gefietst.

De C groep vertrok met 28 man, verdeeld in twee groepen. Met wind in de rug naar Drimmelen was geen probleem, de terugweg over Dorst was een ander verhaal. Een stevig ritje van 97 kilometers met nogal wat klinkerwegen, een pechgevalletje, een wegafsluiting en een zeer acceptabel tempo. Ook deze groep kon de zondagochtend in tevredenheid afsluiten.

De geschiedenis herhaalt zich. Reden we vier jaar geleden met een mooie A groep, een B en C groep die zowat wekelijks moest splitsen en een aardig bezette D groep, het is nu niet anders, weer net als toen. Een klein verschil is er wel, in het verleden hield de D groep een korte ‘bananenpauze’, afgelopen zondag hielden ze een korte ‘spuugpauze’. Vraag er verder maar niet naar, wij willen het ook niet weten. Met hun 85 km lange rit richting Huibergen hadden de 16 renners overigens geen problemen.

Programma
Onze A en B groep vertrekken zondag 20 september weer om 8.30 uur bij café van T in Wernhout. In onderling overleg kan dit worden aangepast. De C groep heeft snode plannen om nog een lange rit te rijden, in de appgroep wordt overlegd over afstand en tijdstip van vertrek. De D groep vertrekt om 9.00 uur.

Verlenging

Bij gebrek aan veldtoertochten wordt ons wegseizoen uitgebreid tot eind oktober. Tot die tijd blijven dus vier groepen actief op de weg. De te rijden afstanden kunnen in onderling overleg worden bepaald en de rituitzetters die tijdens de lockdown verstek hebben moeten laten gaan zouden nu hun rit alsnog kunnen uitzetten.


Bode van 09-09-2020


Trappistentrappers naderen het einde

 

Een beeld dat we in het winterseizoen nog vaak zullen zien.   Foto: Henk Vermeulen.

 

Het einde van het wegseizoen komt snel dichterbij. Een seizoen met een onverwachte wending, eentje om nooit te vergeten of om juist zo snel mogelijk te vergeten.

Zo een bewogen seizoen had echt niemand kunnen voorzien. Gelukkig konden we na de ‘intelligente lockdown’ nog een aantal mooie groepsritten rijden al was het soms passen en meten. Nog slechts drie ritten zijn we van het einde verwijderd, dan misschien nog onze afsluitende Koninginnenrit maar ook die zal ongetwijfeld anders dan anders zijn.

Zondagsritten
De ingekorte Kaplaarzenrit van de A groep was toch altijd nog goed voor 147 mooie kilometers met Woudrichem als verste punt. Of het nou aan de koude ochtend lag of aan de geplande kilometers, er stonden slechts 10 renners aan de start. Zoals wel vaker werd voor vertrek afgesproken deze zondag wat rustiger te rijden. Gewoonlijk zijn ze dat direct na de start alweer vergeten maar dit keer werd zowaar woord gehouden. De rit verliep zonder problemen op een lekke band in de finale na.

De B groep telde 25 man bij hun 107 km lange rit richting de Volkerak sluizen. Een mooie rit door de polders maar ook eentje met gevaren, het had er geregend en het wegdek was glad. Voor ze er erg in hadden lagen vier man op het asfalt en dat nog wel in een flauwe bocht. Twee van hen gingen de bus in, eentje voor behandeling naar de huisartsenpost en de andere met een kapotte fiets. Een groepje van vier, waaronder een geblesseerde, nam vervolgens de kortste weg naar huis. Al waren dit toevallig allemaal leden van de feestcommissie, veel feestelijks was er niet aan. De rest van de groep vervolgde de rit, met de schrik in de benen en zonder volgbus. En juist dan rijdt iemand lek en dat is niet leuk. Gelukkig was de volgbus van de C groep in de buurt en die schoot te hulp.

Over de C groep gesproken, die waren met 29 man, gesplitst in twee groepen want boven de 24 wordt er gesplitst. Het werd een rondje Zevenbergen van 95 km in een bedaard tempo. En net als vorige week een mooie rit zonder problemen of het moet die ene renner zijn geweest die zijn kilometertellertje verloor op de kasseien en achter de bus terug bij de groep werd gebracht.   

De D groep vertrok met 20 personen voor een rondje rondom Breda. Eigenlijk was Dongen de bedoeling maar dan werd de rit wat te lang, het was nu al ruim 86 km. Alleen in Prinsenbeek dat de bus een blokje om moest rijden maar verder deden zich geen eigenaardigheden voor, een mooie rit dus.

Alle goede bedoelingen ten spijt is de Opstapgroep dit jaar niet in actie gekomen, ook niet hoeven komen, geen opstappers en weinig animo om in de opstapgroep te fietsen. Volgend jaar misschien beter.

MTB
Ook op de mountainbike viel er nog volop te genieten. Een groepje van vier reed zondag een creatieve rit naar de Jankenberg in Halsteren, ruim 85 kilometer over al dan niet verharde wegen. Een beeld dat we vanaf oktober ongetwijfelde nog vaak zullen terugzien nu de veldtoertochten niet doorgaan; kleine groepjes die een eigen rit rijden.

Programma
Zondag 13 september, A groep en B groep vertrekken om 8.30 uur bij café van T. De C en de D groep om 9.00 uur. Rituitzetters zoals op de lijst vermeld of onderling afspreken.


Bode van 02-09-2020

Geen Trappistentrappers veldtoertocht

 


De jarige Anouk in actie bij de Trappertjes   

Geen goed nieuws voor de veldrijders, het wordt improviseren deze winter. Wellicht dat meer leden zullen kiezen voor de Winterronde.
Dan zijn we wel meer afhankelijk van het weer, als fietsen op de weg niet meer lukt gaat het in het bos vaak nog wel.

Zondagsritten
De A groep reed met 12 man een rit van Dorst naar Baarle van pak hem beet 94 km. In het begin een iets te laat opgemerkte auto waardoor er flink in de remmen geknepen moest worden. In de daaropvolgende kettingreactie tikte iemand het achterwiel van zijn voorganger aan maar door de inmiddels lage snelheid belandde alleen de fiets op de grond en was er geen schade, enkel schrik. Verder is de rit, die soms over niet al te beste weggetjes ging, prima verlopen. De laatste kilometers helaas nog wel in de regen.

De B groep ging met 23 man van start, splitsen was niet nodig deze keer. In verband met de te verwachten regen in het westen gingen er stemmen op om de rit te verleggen in oostelijke richting (waar zijn de echte mannen gebleven) maar uiteindelijk werd toch de geplande rit richting Willemstad gereden. En terecht natuurlijk want het was een mooie en goed voorbereide rit. In het begin een stevige bui maar verder geen echte regen meer gehad. Het was wel wat glibberen in de bochten met zo’n nat wegdek maar iedereen wist de ruim 100 km lange rit op de fiets te blijven.

De C groep reed een rondje Korteven (vlakbij Lindonk) van 93 km. In Woensdrecht werd de zware kasseienstrook erbij gepakt om dan de Rijzendeweg te kunnen afdalen. De rit kan worden samengevat als nat en nog eens nat maar daar werd de rit niet minder mooi van. Een wegglijdend wiel op een verkeersdrempel met een bijna-valpartij tot gevolg, een kleine berisping voor een renner die er een flinke snok aan gaf en een haperende derailleur waren de hoogtepunten van deze rit die met 21 man toch in een zeer behoorlijk tempo werd afgelegd (mede door die B groep waardige snok waarschijnlijk). 

Ook bij de D groep had men last van watervrees. Hoewel er een rit richting Klundert was voorbereid werd op het laatste moment en op advies van buienradar de boel omgegooid richting Gilze. Wat de regen betreft pakte dat goed uit, de 10 deelnemers konden 85 droge kilometers afleggen. Bij het naar huis rijden vanuit café van T werd echter alsnog een nat pak gehaald.

Géén veldtoertocht
Het doek is definitief gevallen, geen vergunning dus geen veldtoertocht dit jaar. Dit zal ongetwijfeld voor vele toertochten gelden en dat komt hard aan. We zullen het missen, die dichte drommen supporters aan de kant van de weg. Hun favorieten toejuichend, wiens  namen in grote witte letters op het wegdek gekalkt staan. Met beschilderde gezichten en wapperende vlaggen schreeuwend meelopend tot ze er haast bij neervallen, die bijna hysterische mensenmassa bij aankomst. Oh nee wacht, dat is bij de Tour. De gezelligheid tijdens en na de tochten, dàt gaan we missen.

Programma
De eerste zondag van september rijden we eigenlijk de Corsorit maar ook die gaat niet door. Het wordt voor iedere groep een reguliere rit met een onderling overeengekomen afstand en rituitzetter. A en B groep vertrekken om 8.30 uur bij café van T en de C en D groep om 9.00 uur.  Alle groepen met een volgbus.


 

Bode van 23-08-2020

Trappistentrappers met tegenwind


Buiten wachten op het baasje     Foto: Wil Kustermans

 

Veel wind met afwisselend zon en buien, oer-Hollands weer noemen ze dat. Daar wordt je als wielrenner niet speciaal blij van maar het hoort er nu eenmaal bij.

De A en B groep konden om half negen nog droog vertrekken, C en D groep met vertrek om negen uur hadden wat minder geluk maar de regen was van tijdelijke aard, in tegenstelling tot de wind die wel stug volhield.

Rituitzetters
De lijst met de wekelijkse rituitzetters stamt natuurlijk nog van vóór het Corona tijdperk. Toen er eindelijk weer in groepen gereden mocht worden werd het programma gewoon weer opgepikt maar nu blijkt wel dat dit niet vlekkeloos verloopt. Zondag had geen enkele groep de rituitzetter die op de planning stond, in verband met vakantie, wat mindere conditie of welke andere reden dan ook. Dat hoeft geen probleem te zijn, onderling wordt er dan wel wat geregeld, al is het op de valreep. Er is nog nooit een groep thuis moeten blijven.

Zondagsritten
De A groep vertrok met 14 man, slechts 13 zouden de eindstreep halen. Al na 25 km werd er lek gereden maar door het vele draaien en keren was er pas bij  Oud Gastel voldoende gelegenheid om deze renner uit de volgbus te laten stappen om de rit te vervolgen. Aan het natte wegdek te zien reden ze precies achter de buien aan. Voor een renner was de rit net te lang, even buiten Nispen werd hij eraf gereden. Onduidelijk is nog waar hij precies af werd gereden. Niet alleen tegen de wind in rijden is lastig, het langs je oren suizen van de harde wind maakt ook communicatie binnen de groep wat moeilijker. ‘Stoppen’ wordt dan al snel verstaan als ‘in een iets lager tempo doorrijden’ terwijl dat toch niet precies hetzelfde is.

Met wind in de rug en in een strak tempo zette de B groep, verdeeld in twee groepen, koers richting Berkel-Enschot. De stoplichten in Tilburg zorgde wel voor wat oponthoud tijdens deze 115 km lange rit. Een ietwat onrustig ritje, wellicht door het grote aantal renners, 32 man, maar vooral ook de terugweg met wind op kop, dan wordt het pittig.

De C groep telde 19 man bij hun 97 km lange rit naar Heijningen. Een mooie rit maar ook een taaie rit met vooral veel zijwind. Veel bijzonders deed zich tijdens de rit niet voor, enkel een ketting vastgeslagen in de derailleur maar dat kon in de bus verholpen worden.

Ook de D groep vertrok, in de regen, met 19 personen waaronder 9 dames. Het werd een rondje Molenschot van 94 km. Met wind op kop naar huis maakte het zwaar maar ieder deed zijn best en het nodige kopwerk. Kort na de start een lekke band en een renner die het na 60 km voor gezien hield. Net voor Wernhout haalden ze weer een nat pak.

 

Programma
Zondag 30 augustus staan de volgende rituitzetters op de lijst: Paul Barten voor de A groep, Luc Domen voor de B groep, Gust van de Sande voor de C en Angela Roelands voor de D groep. A en B groep vertrekken om 8.30 uur, C en D groep om 9.00 uur.

 

Onze sponsoren: